Route

Naar Den Hoorn met de Texelhopper!

Reist u met het openbaar vervoer naar Den Hoorn of een andere locatie in de zuidpunt van Texel, dan is het volgende voor u van belang.

Op Texel rijdt geen vaste buslijn meer tussen ’t Horntje (waar de veerboot vanuit Den Helder aankomt) en Den Hoorn. Daarvoor in de plaats komt de Texelhopper, kleine busjes die op afroep beschikbaar zijn. U koopt voor de Texelhopper aparte tickets of gebruikt uw landelijke OV-kaart (vast tarief) en dient het traject van de veerhaven Texel naar Den Hoorn te reserveren. Handig is om dat voorafgaand  aan uw reis te doen via www.texelhopper.nl ( u betaalt via iDEAL of creditcard). Lukt dat niet dan koopt u uw ticket op het NS-station Den Helder (zie onder) of bij de buschauffeur.

hotel-op-diek-route-vanaf-den-helder

Vervoer vanaf station Den Helder naar Den Hoorn:

Stap 1.  U komt aan op NS station Den Helder.

Stap 2.  Heeft u uw reis met de Texelhopper niet van tevoren geboekt dan koopt u bij het loket van Connexxion of online een Texelhopper-ticket voor vervoer van de veerhaven op Texel naar Den Hoorn. Is het Connexxionloket gesloten koopt u uw ticket dan online of bij de buschauffeur. Maakt u gebruik van uw OV-kaart, zie stap 4.

Stap 3.  U neemt Connexxion-bus 31 richting Texel (veerhaven). Deze vertrekt om 12 minuten over het hele uur vanaf de halte voor het NS-station. Bij aankomst op Texel staat er een Connexxion- bus lijn 28 maar die gaat NIET naar Den Hoorn. Daarvoor moet u zelf een kleine Texelhopper-bus reserveren (zie stap 4).

Stap 4.  Zodra u op het NS-station een ticket heeft gekocht (of gebruik maakt van uw OV-kaart ) reserveert u telefonisch of online een kleine Texelhopper-bus voor het traject veerhaven Texel (’t Horntje ) – Den Hoorn. U belt met 0222 784000 en geeft uw bestemming door aan de reserveringsmedewerker*. Heeft u geen mobiele telefoon, vraag dan bij het Connexxion-loket of men voor u wilt reserveren.

*Om wachttijden op de veerhaven van Texel te voorkomen is het belangrijk dat u de kleine Texelhopper-bus zo snel mogelijk na het kopen van uw ticket reserveert.

Stap 5. Bij aankomst van de boot op Texel verlaat u het schip lopend aan de rechterkant. Daar staat het gereserveerde Texelhopper-busje voor u klaar. Deze brengt u vervolgens naar Den Hoorn.

Vervoer vanaf Den Hoorn naar station Den Helder:

Stap 1. Via 0222 784000 of www.texelhopper.nl reserveert u minimaal 1 uur van tevoren een kleine Texelhopper-bus richting veerboot. Bij de reservering hoort u hoe laat en waar u kunt opstappen. Reserveert u online, dan rekent u uw ticket af via iDEAL of creditcard.

Stap 2. Het Texelhopper-busje zet u af bij de veerboot. U gaat te voet de boot op. Op de veerhaven in Den Helder gaat u aan de rechterzijde de boot af en daar staat de Connexxion-bus voor u klaar. Voor het traject veerhaven Den Helder – NS-station hoeft u niet te betalen.

Texelhopper: meer dan 150 haltes

Tijdens uw verblijf op Texel kunt u voor € 3,00 per rit per persoon altijd gebruik maken van de Texelhopper. De Texelhopper-busjes rijden dagelijks tussen 05.00 en 23.00 uur. Er zijn op het eiland meer dan 150 haltes. Waar u ook naar toe gaat, het kost altijd 3 euro p.p. voor een enkele reis.

Hoe reserveren?

U dient de Texelhopper uiterlijk 1 uur van tevoren te reserveren. Dat kan via www.texelhopper.nl of telefonisch via 0222 784000. U kunt telefonisch tussen 05.00 en 22.00 uur reserveren. Reist u vroeg in de ochtend, dan moet u de dag ervoor reserveren

Meer informatie op www.texelhopper.nl.

Boek direct en ontvang 5% korting

Gebruik de kortingscode: hotelopdiek