Coronamaatregelen bij
Hotel Op Diek, Texel

Om veilig van Texel te kunnen genieten

Kun je niet wachten om Texel weer te bezoeken? Dat hoeft ook niet; wij zijn weer open en doen er alles aan om je veilig van ons mooie eiland te laten genieten! Bij Hotel Op Diek hebben we vele coronamaatregelen genomen, geheel in lijn met het protocol van de sector Hotels op Texel en de RIVM-richtlijnen. We hopen je snel hier te mogen ontvangen!

Texel als thuis voor 5 dagen
Texel als thuis voor 5 dagen

Weekendje weg of weekje vakantie op Texel?

Ondanks alles kun je ook nu heerlijk genieten van en op het grootste Waddeneiland. Of je nu een weekendje weg wilt of een week op vakantie naar Texel, wij hebben in het hotel en in onze werkwijze verschillende coronamaatregelen genomen. En zolang de restaurants op Texel nog niet geopend zijn, regelen wij voor onze gasten ook het diner.

Maatregelen vanwege corona in Hotel Op Diek

Vanwege corona gelden in Hotel Op Diek de volgende maatregelen:
• Alleen hotelgasten met reservering ontvangen wij nu in ons hotel.
• Om veilig in en uit te checken, hebben we onze ontvangstbalie aangepast.
• De sauna is vooralsnog gesloten.
• Voel je je ziek worden of niet fit tijdens het verblijf, dan vragen we vriendelijk om het verblijf te beëindigen en naar huis te gaan. We ontvangen je dan graag op een ander moment weer in ons hotel.

Extra hygiëne

Voor extra hygiëne en veiligheid in het hotel werken we als volgt:

  • Kamers worden tijdens het verblijf beperkt schoongemaakt om het persoonlijke contact zoveel mogelijk te beperken.
  • Na de check-out wordt de kamer grondig schoongemaakt voordat deze opnieuw wordt verhuurd.
  • Trapleuningen, deurknoppen en andere zogenoemde contactoppervlakken worden meerdere keren per dag schoongemaakt en gedesinfecteerd.
  • Alle medewerkers van ons hotel wassen de handen heel frequent met desinfectiezeep.
  • De algemene ruimtes zoals de lounge en bar, maken we vaker schoon en worden gedesinfecteerd waar nodig.
  • Onze medewerkers dragen handschoenen tijdens het schoonmaken, gebruiken professionele schoonmaakproducten en werken volgens bijbehorende procedures.

Terrassen en restaurants op Texel gaan weer open

In het pinksterweekend, vanaf 1 juni, gaan de terrassen, restaurants en cafés op Texel weer open. Met een veilige afstand en een beperkt aantal bezoekers, maar je kunt weer een lekker buiten op het terras een kopje koffie of borreltje drinken!

Eten en drinken

Tijdens het verblijf in Hotel Op Diek kun je bij ons gebruik maken van de lounge, de bar en het terras. Voor eten en drinken in het hotel, in de bar, de lounge of op het terras, gelden de volgende maatregelen:

  • Er is ruime afstand tussen de tafels gecreëerd.
  • Wij begeleiden jullie naar de tafel die voor jullie is gereserveerd. Alleen samenwonende gezinnen mogen gezamenlijk aan een tafel zitten.
  • Het ontbijt wordt op een afgesproken tijd geserveerd in buffetvorm. Zo voorkomen we drukte of opstoppingen in of bij de lounge of het terras.
  • De tafels en stoelen worden na vertrek gedesinfecteerd.

Achter de schermen bij Hotel Op Diek

Alle medewerkers bij Hotel Op Diek zijn getraind in deze extra maatregelen zodat we samen het hotel veilig houden, voor jullie en voor ons. Ook achter de schermen werken we veilig en volgens de geldende richtlijnen. Wie niet fit is, komt niet werken. Verder is er natuurlijk geen fysiek contact met de gasten en kunnen we ook geen bagage of andere eigendommen verplaatsen of naar de kamer brengen. En altijd geldt; we houden anderhalve meter afstand.

Genieten op Texel in coronatijd

Texel is een prachtig eiland, nu net zo goed als anders. En ook in deze coronatijd kun je hier heerlijk genieten. Veel strandpaviljoens hebben nu al hun kiosk geopend voor een take-away koffie en kleine lekkernijen. Ook zijn er nu verschillende restaurants met afhaal- en bezorgservices. Vanaf 1 juni a.s. mogen ze met beperkte zitplaatsen weer open. De winkels zijn gewoon geopend, soms met aangepaste openingstijden. De musea mogen ook vanaf 1 juni weer open voor bezoekers die vooraf kaartjes hebben gekocht.

Binnenkort: een Texel-app

Ook op Texel geldt de social distancing. We zullen onze gasten informeren over de routes die meestal rustiger zijn en waar het vaak wat drukker is. Door daar rekening mee te houden en altijd de anderhalve meter afstand in acht te nemen, kunnen we met elkaar van ons mooie eiland blijven genieten. En binnenkort wordt dit nog wat makkelijker gemaakt; Tourist Management Texel werkt nu hard aan een app waarin te zien wat welke restaurants open zijn, waar het druk is en waar juist niet en welke routes rustig en dus veilig zijn.

Nog vragen over de coronamaatregelen voor jouw verblijf op Texel?
We horen ze graag!

We hopen je snel weer te ontvangen in Hotel Op Diek. Heb je nog vragen of twijfels voordat je jouw komende vakantie of weekendje weg naar Texel boekt? Bel of mail ons dan gerust. We staan voor je klaar, op afstand maar net zo persoonlijk als altijd!

“Vriendelijke mensen..mooie schone kamers …heerlijk bed…rituals in de badkamer…uitstekend ontbijt…”

Anita Zanting bron: BOOKING.COM

“We hebben hier een heerlijk ontspannen verblijf gehad! Voor herhaling vatbaar!”

Jojanneke bron: BOOKING.COM